Courgetti met garnalen en sesamzaadjes
Met deze warme dagen heb ik veel meer zin in groente en vooral lichte maaltijden. Zo ook dus deze courgetti met garnalen en sesamzaadjes. De garnalen zijn gemarineerd in soya en ketjap saus wat de garnalen zo’n heerlijk licht zoute smaak geeft. Serveer de courgetti met een fijn gesneden uitje en geroosterde sesamzaadjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel! Hou je nou niet van garnalen? Probeer dan deze varianten eens van courgetti: courgetti met pesto en zongedroogde tomaatjes, courgetti met avocado-citroen saus of courgetti met pesto, kipfilet en cherrytomaatjes.
Inmiddels heb ik zelf een foodprocessor waar ik mijn courgette in kan maken, maar hiervoor had ik zelf een spirelli (zie de foto hieronder). Super handig voor als je, je groenten om wilt toveren tot een spaghetti! Maar wil je het helemaal makkelijk doen? Dan kan je inmiddels gewoon je courgetti in de supermarkt kopen!
Wil je nog meer gezonde lunch inspiratie?
Probeer dan eens deze wrap met ei, cottage cheese & avocado! Super simpel te maken en zo heb je gelijk een leuke variatie op je lunch! Heb je meer zin in een salade? Dan moet je deze spinaziesalade met geitenkaas & pijnboompitten eens proberen! Heerlijk fris door de balsamico-dressing. En meer zin in een soepje? Dan kun je bijvoorbeeld deze heerlijke tomatensoep met burrata en cherrytomaatjes proberen! Perfect voor de lunch of als tussendoortje!
Courgetti met garnalen en sesamzaadjes
Ingredients
- 1 courgette
- 120 g cocktail garnalen
- ½ ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 el ketjap
- 1 tl soya saus
- 1 el olijfolie
- 1 tl sesamzaadjes
- peper en zout
Instructions
Marineer de cocktail garnalen met het geperste teentje knoflook, ketjap, soya saus, olijfolie en wat peper en zout. Laat de cocktail garnalen voor 30 min of langer marineren.
Haal de courgette door de spirelli om er courgetti van te maken.
Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin en leg aan de kant tot gebruik.
Snijd de ½ ui fijn en bak deze met een klein beetje olijfolie in 2-3 min. glazig.
Voeg de cocktailgarnalen toe aan de ui en bak ze in ongeveer 3 min. gaar. Haal de ui en de garnalen uit de pan en zet aan de kant tot gebruik.
Verwarm in dezelfde pan de courgetti voor 1 min. op middelhoog vuur.
Serveer de courgetti op een bord met daar bovenop de garnalen. Strooi de sesamzaadjes over de garnalen en serveer direct.
Notes
Extra nodig: spirelli
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Vicky
juni 8, 2022 at 10:10Hi Josephine,
Ketjap wordt gemaakt van sojasaus, alleen dan met suiker er aan toegevoegd. Dus ketjap is zoeter!
Josephine
juni 8, 2022 at 09:53Hallo, wat zie jij als verschil tussen soya en ketjap? Zoet en zout???
Bedankt voor de reactie