Courgette lasagne met tomatensaus & rundergehakt
Soms wil je gewoon even wat gezonder leven en juist wat meer groenten naar binnen krijgen. Daarom is deze courgette lasagne daar echt perfect voor! Rijk gevuld met diverse soorten groenten & rundergehakt. Zelf ben ik echt gek op lasagne, zo heerlijk met een flinke laag kaas bovenop #jammie! Je kan me er echt voor wakker maken. Alleen in een pasta lasagne zitten altijd zoveel calorieën (wat natuurlijk echt niet erg is!). Maar soms wil je gewoon even wat gezonder doen. Daarom is deze courgette lasagne daar een perfecte twist op!
Hou je nou ook van aubergine? Vervang dan de helft van de courgette bladen met aubergine bladen! Zo heb je nog meer verschillende groenten binnen. Of wil je juist de mozzarella vervangen? Je zou er ook geitenkaas op kunnen doen! Wat echt een verrassend lekkere combinatie is met deze courgette lasagne!
Nog wat lekkere hoofdgerechten uitproberen?
En ben je net als ik gek op pasta? Maak dan eens zelf cannelloni met spinazie & ricotta! Heerlijk rijkgevulde cannelloni! En wil je nog meer wat gezondere recepten? Kies dan eens voor deze wokgarnalen in tomatensaus met paprika, courgette & rijst! Of juist deze gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta. Welke ook echt heerlijk zijn tijdens de lunch!
Courgette lasagne met tomatensaus & rundergehakt
Ingredients
- 500 ml tomaten passata
- 300 rundergehakt
- 2 courgette's
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl kurkuma
- 2 tl oregano
- 2 blaadjes laurier
- peper & zout
- 1 bol mozzarella (125g)
- handje geraspte parmezaanse kaas
- 1 tl fijngehakte verse peterselie
- 1 el pijnboompitten, geroosterd
- olijfolie
Instructions
Pel de teentjes knoflook en snijd deze alvast fijn. Pel ook de sjalotjes en snijd ook deze fijn. Leg aan de kant tot gebruik.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Leg aan de kant tot gebruik.
Snijd de boven & onderkant van de courgette af en schaaf vervolgens van de courgette dunne plakken m.b.v. een mandoline.
Verwarm in een wokpan een klein beetje olijfolie en fruit hierin de sjalotjes glazig voor 2 min. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Roer goed door elkaar.
Voeg de rundergehakt toe en bak deze lichtbruin. Voeg vervolgens de champignons & paprika toe. Bak het geheel nog eens 5 min mee.
Voeg als laatste de tomaten passata met de kurkuma, oregano, laurier & flink wat peper & zout toe. Roer goed door elkaar en zet het vuur lager. Laat het geheel 20 min. pruttelen. Roer af en toe door de tomatensaus.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet alvast een ovenschaal in met wat olijfolie.
Verwijder na 20 min. de blaadjes laurier uit de saus en begin met opbouwen van de lasagne. Leg als eerste een laagje courgette neer en verdeel hier boven op een laagje saus. Herhaal dit tot de saus op is en eindig met nog een laag courgette bladen.
Bestrooi de bovenkant van de lasagne met parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de geraspte parmezaanse kaas.
Zet de lasagne in de oven en bak deze in 30 min. goudbruin & gaar.
Bestrooi als de lasagne klaar is de bovenkant met wat pijnboompitten en fijngehakte verse peterselie & serveer!
Notes
extra nodig: ovenschaal van ± 20x30cm & een mandoline of schaaf.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments