Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies




Chocolate chip cookies

Als je van smeuïge chocolate chip cookies houdt dan moet je deze echt een keer proberen. Ik heb uit veiligheid voor mezelf de helft naar m’n ouders gebracht, anders zou ik alles zo achter elkaar opeten haha! Ze waren zo lekker!

De buitenste rand van deze chocolate chip cookies is licht knapperig en de binnenkant heerlijk smeuïg met harde stukjes chocolade er in! Love it! Als ze uit de oven komen zijn ze nog super zacht, laat ze dus volledig uitharden op de bakplaat en bewaar ze daarna in een luchtdichte doos! 

Wil je nou graag wat variëren met deze chocolate chip cookies? Maak ze dan eens met melkchocolade met karamel & zeezout. Of juist met stukjes hazelnoot erin. En hou je juist van mega van oreo’s? Snijd deze dan in stukjes en mix deze naast de chocolade door je koekjes heen! 

Nog meer opzoek naar lekkere koekjes?

Dan moet je zeker deze zachte chocoladekoekjes ook eens proberen! Die zijn zo vol en lekker van smaak. En hou je van macarons? Dan heb ik 2 heerlijke varianten voor je: macarons met gezouten karamel en citroen macarons! Zelf ben ik echt dol op macarons. Je moet ook geen doosje bij mij laten staan, want die zijn zo op! Maar hou je ook van kokos? Dan moet je zeker deze kokosmakronen eens proberen. Een licht crunchy laagje met dan die heerlijk romige kokos van binnen! Ik hou ervan! 

Chocolate chip cookies 

Chocolate chip cookies

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 24 stuks
Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 300 g bloem
  • 300 g pure chocolade
  • 220 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 175 g licht bruine basterdsuiker
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-essence
  • ½ tl baking soda
  • flinke snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C en leg alvast 2 bakplaten met bakpapier klaar.

2

Mix in een kom de bloem, baking-soda en het zout door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.

3

Klop met een mixer de roomboter met de licht bruine basterdsuiker en de kristalsuiker tot één geheel.

4

Voeg vervolgens de eieren en de vanille-essence toe en mix het nog eens 2 minuten door tot het mooi luchtig is.

5

Snijd de pure chocolade in grove stukjes.

6

Bewaar een klein handje chocolade, maar gooi de rest door de boter mix. Roer met een spatel tot alles goed gemengd is.

7

Voeg vervolgens de bloem toe en spatel deze door de boter heen tot alles goed gemengd is.

8

Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg deze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Steek wat chocolaatjes boven in de balletjes.

9

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. De koekjes zullen nog zacht zijn als ze uit de oven komen dus laat ze volledig afkoelen op de bakplaat tot ze zijn uitgehard.

10

Bewaar ze in een luchtdichte doos.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply