Chocolademousse met rood fruit




Chocolademousse met rood fruit

Chocolademousse, chocolade ganache en afgemaakt met rood fruit. Als je net zo’n chocolover bent net als ik, is dit echt een geweldig dessert! De chocolademousse is heerlijk romig en de ganache daar bovenop is zo’n heerlijk romig, stevig stukje pure chocolade. Ik heb dit dessert afgemaakt met rood fruit en munt, maar je kunt natuurlijk elke fruitsoort kiezen welke je wilt! 

Chocolademousse met rood fruit

Chocolademousse met rood fruit

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 van de 5)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • 200 g pure chocolade
  • 120 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 30 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • rood fruit ter garnering
  • evt. muntblaadjes ter garnering

Instructions

1

Hak 100 g chocolade fijn en zet dit aan de kant.

2

Verwarm de melk in een pannetje op het vuur en voeg zodra de melk warm is de chocolade toe. Roer tot alle chocolade is gesmolten.

3

Klop ondertussen het eigeel met de suiker schuimig.

4

Zet het vuur van de melk laag en voeg al roerend de chocolade toe aan de melk. Haal het pannetje van het vuur en voeg het eigeel toe en roer tot één geheel. Zet aan de kant tot gebruik.

5

Klop 200 ml slagroom tussen lobbig en stevig in en spatel de chocolade erdoor.

6

Verdeel het chocolademengsel in 4 glazen en laat het 1,5 uur uitharden in de koelkast.

7

Voor de chocolade ganache hak je de overige 100 g chocolade fijn. Verwarm ondertussen 100 ml slagroom in een pannetje op het vuur en voeg de chocolade toe als de slagroom warm is. Roer tot alle chocolade is gesmolten. Laat iets afkoelen.

8

Giet de chocolade ganache over de chocolademousse en laat dit volledig uitharden.

9

Serveer met rood fruit en eventueel wat muntblaadjes.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren




No Comments

Leave a Reply