Chocolademousse met Amarula
Deze pure chocolademousse met Amarula is echt een aanrader! Heerlijk rijk van smaak, romig en met de exotische twist van Amarula. De Amarula Cream, die ik in dit recept gebruik, is een destillaat van de ei-vormige marula vruchten, verrijkt met verse room. Marula vruchten komen van de marulaboom, welke in Afrika te vinden is. Het fruit destillaat rijpt 2 jaar op Frans eiken vaten, waarna er room wordt toegevoegd om zo die heerlijk frisse zachte smaak ontstaat.
Wist je dat Amarula ook wel “The Spirit of Africa” wordt genoemd? De marulaboom is een liefhebber van alle olifanten in de buurt, vandaar dat de boom ook wel de olifantenboom genoemd wordt. De oogst van de Amarula vindt altijd plaats in het zomerseizoen van Zuid-Afrika, dat elk jaar van januari tot maart duurt. De vruchten die Amarula koopt, worden meestal in februari en maart geoogst aar de bomen kunnen de vruchten (afhankelijk van het jaar) tot mei dragen. Waarna de olifanten dan heerlijk verder genieten van de Marula vrucht. #TheSpiritOfAfrica
Het komende jaar ga ik allemaal heerlijke recepten maken met de Amarula likeur. Dus ben jij ook zo gek op Amarula? Volg mij dan op Instagram of check m’n website voor de nieuwste recepten!
Tip! Deze week (week 40) is de Amarula in de aanbieding bij de Gall & Gall en Mitra. En bij de Mitra ook volgende week nog (week 41)! Bij de Gall & Gall kun je de Amarula Cream vinden voor €13,99 en bij de Mitra voor €13,49. De Vegan variant vind je bij de Gall & Gall voor €17,99!
#amarula #cream #likeur #marula #zuidafrika #Amarulanederland #RealMarulaOnlyAmarula #vdcollab
Chocolademousse met Amarula
Ingredients
- 400 ml slagroom
- 150 g pure chocolade + wat extra ter garnering
- 100 ml Amarula Cream
- 3 blaadjes gelatine
- 3 eieren (eigeel)
- 1½ el suiker
- snufje zout
Instructions
Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Week 3 blaadjes gelatine in water, zet aan de kant tot gebruik.
Klop 300 ml slagroom op tot yoghurtdikte en zet aan de kant.
Klop in een andere kom het eigeel van 3 eieren & 1 el suiker in 2 min. op de hoogste stand tot deze mooi fluffy is.
Voeg vervolgens de Amarula Cream & gesmolten chocolade toe. Mix goed door elkaar en voeg de slagroom eraan toe. Mix nog een keer goed door elkaar.
Verwarm 50 ml slagroom en voeg zodra deze warm is de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot deze volledig zijn opgelost. Giet dit vervolgens door de mousse en mix nog één keer goed door elkaar tot alles één geheel is.
Giet de mousse in de glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven.
Klop de overgebleven 50 ml slagroom met een ½ tl suiker op tot deze stevig is. Lepel deze boven op de mousse en rasp hier wat chocolade bovenop. Serveer & geniet!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments