Chocolade milkshake
Be prepared, want dit is echt een chocolade bom. Maar echt een hele lekkere :-D! Deze chocolademilkshake doet me zo denken aan toen ik in Thailand zat. We hadden toen een flink eind gelopen en vonden dat we wel wat lekkers verdiend hadden. En precies daar zat een tentje met allemaal milkshake – taartjes – ijsjes – donuts en al het andere zoetigheid wat je kunt verzinnen. Wij als 2 zoetekauwers zagen allebei een milkshake met daar bovenop super veel slagroom, karamel, snoepjes en koekjes. Eéntje waar je tanden van uit vallen.. Nou daar heeft deze milkshake ook een beetje van weg! Alleen iets minder heftig, haha! De smaak van de Côte d’Or chocolade is zo intens wat deze milkshake juist zo lekker maakt.
Zelf heb ik deze milkshake versiert met enkel wat nougatine, maar je kunt gerust kiezen voor bijvoorbeeld twix, smarties, koekjes of juist marshmallows om er boven in te steken! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!
Wil je nog meer chocoladerecepten proberen?
Maak dan eens deze luchtige chocolademousse! Of juist deze chocolade amandelcake met een scheutje amaretto! Heerlijk! En hou je juist van witte chocolade? Dan moet je zeker deze witte chocolademousse met frambozen eens proberen of deze witte chocolade passievruchten taart!
Chocolade milkshake
Ingredients
- 100 g Côte d'Or melk chocolade
- 200 ml melk + een scheutje
- 200 g vanille-ijs
- slagroom
- nougatine
Instructions
Zet 75 g chocolade met 200 ml melk in een pannetje op het vuur en roer tot alles gesmolten is. Laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Als de chocolademelk is afgekoeld ga je pas verder. Doe in een klein schaaltje de 25 g chocolade met een scheutje melk en zet dit in de magnetron tot het is gesmolten. Roer af en toe en zorg dat het uiteindelijk één geheel wordt.
Doe in een blender of foodprocessor 200g vanille-ijs met de chocolade melk en mix door elkaar tot het één geheel is.
Doe de chocolade milkshake in een glas. Maak met de chocolade die je in de magnetron gesmolten heb druppels aan de bovenkant van het glas. Laat het gewoon vallen en kijk hoever het loopt. Laat als ze niet ver naar beneden lopen nog wat extra naar beneden vallen vanaf de bovenkant.
Serveer bovenop een toef slagroom en wat nougatine.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments