Chocolade cupcakes met Amarula frosting
Dit wil je toch? Chocolade cupcakes met Amarula frosting.. Zo overheerlijk! Door de toevoeging van Amarula Cream aan je frosting krijg je die lekkere zacht, zoetige nasmaak. Dat in combinatie met chocolade cupcakes.. Do I need to say more?
Of je nu een feestje organiseert, een speciale gelegenheid viert of gewoon jezelf wilt trakteren, deze chocolade cupcakes met Amarula frosting zijn altijd een succes. Ze zijn eenvoudig te maken en maken indruk op iedereen die ze proeft. Perfect voor verjaardagen, gewoon omdat je er zin hebt of een heerlijke high tea. Het liefst maak ik de chocolade cupcakes op dezelfde dag! Want dan smaken ze naar mijn mening het lekkerst.
Zin in nog meer lekkere recepten met Amarula?
Er staan er meerdere op mijn website! Zo maakte ik laatst ook deze, echt goddelijk lekkere, brownie cheesecake met Amarula! Of kies voor een heerlijke warme chocolade melk met Amarula! Perfect om je sombere dag even wat op te vrolijken! En zin in toetjes? Dan heb ik deze Amarula trifle met bitterkoekjes, room suisse & gekarameliseerde appels voor je! Perfect voor als je zin hebt om helemaal uit te pakken. Of kies juist deze chocolademousse met Amarula! Makkelijk & snel gemaakt!
Chocolade cupcakes met Amarula frosting
Ingredients
- Voor de cupcakes:
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 90 g kristalsuiker
- 60 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- 50 ml karnemelk
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl espressopoeder
- snufje zout
- 25 g cacaopoeder
- Voor de Amarula frosting:
- 80 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 165 g poedersuiker
- 30 ml Amarula Cream
- 20 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 175ºC en zet alvast een cupcakevorm klaar. Doe hier eventueel cupcakevormpjes in of smeer de vorm in met wat boter.
Maak als eerste de cupcakes. Mix hiervoor de kristalsuiker, boter en het ei door elkaar tot één geheel. Voeg vervolgens de karnemelk en vanille-extract toe. Mix tot één geheel.
Voeg hierna de overige ingrediënten voor de cupcakes toe: zelfrijzend bakmeel, espressopoeder, snufje zout & cacaopoeder. Meng tot één geheel en verdeel vervolgens over de cupcakevormpjes. Bak de cupcakes ca. 18 minuten gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.
Als de cupcakes zijn afgekoeld, maak je de Amarula frosting. Mix hiervoor de boter met de slagroom, vanille-extract en het snufje zout los. Voeg vervolgens voorzichtig de poedersuiker in delen toe en meng tot één geheel. Voeg als laatste de Amarula Cream toe. Meng tot één geheel en doe de frosting in een spuitzak met spuitmond.
Spuit vervolgens mooie torentjes bovenop de cupcakes en bewaar in de koelkast tot gebruik!
Notes
Extra nodig: cupcake vorm, papieren cupcake vormpjes (optioneel) & een spuitzak met spuitmond. Als spuitmond gebruik ik zelf deze gekartelde spuitmond van Dille & Kamille.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments