Carpaccio bonbons met truffel roomkaas
Als er iets is wat ik bijna altijd in een restaurant bestel dan is het wel carpaccio. Je kunt er zulke heerlijke dingen mee maken. En mijn favoriete combinatie is dan toch ook wel: carpaccio met truffel! Heerlijk!
Deze bonbons zijn geïnspireerd door wat wij toen een keer gegeten hebben in curaçao! Dit waren ook carpaccio ballen. Alleen dan helemaal gevuld met roomkaas. Het was wel super lekker, maar wel wat heavy. Daarom dacht ik dit zou super leuk zijn om te doen als voorgerecht met truffel – roomkaas – parmezaanse kaas – rucola & pijnboompitjes!
Serveer deze carpaccio bonbons als voor- of tussengerecht tijdens je (kerst)diner! Ze zijn lekker licht, maar heerlijk op smaak door de truffel. Echt een aanrader om te maken!
Zin in nog meer lekkere voorgerechten?
En je wilt iets lekkers vegetarisch proberen? Maak dan eens deze tomaten carpaccio met buffelmozzarella & pistachenoten. Serveer met een flinke scheut balsamico-azijn en je hebt echt een fantastisch voorgerecht op tafel staan! Of wil je voor vis gaan? Dan moet je zeker weten deze ceviche van Kingfish met mango, passievrucht & wasabi-mayonaise eens proberen! Heerlijk fris, fruitig en verrassend vol van verschillende smaken. Meer zin een broodje? Probeer dan eens deze bruschetta met kalfsmuis, pastinaak crème & rode vruchten coulis! Heerlijk in combinatie met zo’n krokant warm knoflookbroodje.
Carpaccio bonbons met truffel roomkaas
Ingredients
- carpaccio voor 2 personen
- 4 handjes rucola
- 2 el pijnboompitten
- 50 g roomkaas naturel
- 1 tl truffel tapenade
- klein handje geraspte parmezaanse kaas
- peper & zout
Instructions
Rooster in droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Leg ondertussen 2 x een vierkant stuk vershoudfolie klaar.
Leg op beide vellen vershoudfolie een portie carpaccio voor één persoon.
Meng in een schaaltje de roomkaas samen met de truffel tapenade door elkaar. Smeer dit over de carpaccio heen.
Strooi er vervolgens nog wat peper & zout naar smaak op en verdeel er de helft van de pijnboompitten overheen. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas overheen.
Leg in het midden van de carpaccio een klein handje rucola en vouw vervolgens de carpaccio op naar binnen zodat je een bolletje krijgt. Als je bijna klaar bent draai je de vershoudfolie samen tot je een perfect bolletje krijgt. Herhaal dit met de andere carpaccio en leg beide bollen carpaccio in de koelkast om steviger te worden. Je kunt dit prima al in de middag voorbereiden als je pas 's avonds je diner hebt.
Haal vlak voor het serveren je bollen carpaccio uit de koelkast. Leg op 2 borden een handje rucola. Verwijder de vershoudfolie en leg de bollen carpaccio in het midden van de rucola met de mooie kant naar boven.
Verdeel de overgebleven pijnboompitten over de salade en leg ook wat pijnboompitten bovenop de carpaccio. Serveer en geniet ervan!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments