Bruschetta met scampi & avocado
Bruschetta’s zijn voor mij echt het perfecte hapje om te serveren tijdens een verjaardag of lekker als voorgerecht. Zo heb ik al eerder eens deze bruschetta’s met tomaat, mozzarella & basilicum gemaakt. Maar nu is het tijd voor iets anders, namelijk: bruschetta’s met scampi & avocado! De combinatie van pittige scampi’s met de zachte romige avocado leek mij echt heerlijk en zo bleek ook het resultaat!
Met een tosti-apparaat bij de hand heb de bruschetta’s zo klaargemaakt. Hierna hoef je enkel de avocado op smaak te brengen en de scampi’s af te bakken. Wil je ze nou van te voren maken ter voorbereiding van bijv. een verjaardag? Rooster dan max. 2 uur van te voren alvast de bruschetta’s met knoflookolie en bewaar ze daarna onder een theedoek zodat ze niet zacht en zompig worden. Marineer je scampi en breng alvast je avocado op smaak. Door dat je aan de avocado limoensap toevoegt, wordt deze niet bruin. Roer vlak voor het klaarmaken de avocado even goed door elkaar en serveer met de vers gebakken scampi! Zo heb je binnen 5 min een heerlijk gerechtje op tafel getoverd.
Heb je nou geen knoflookolie in huis? No problem! Pers dan wat teentjes knoflook en meng dit in een schaaltje met wat olijfolie. Laat het even trekken zodat de smaken er goed in trekken en je knoflookolie is klaar!
Op zoek naar nog meer hapjes voor bij de borrel?
Probeer dan eens deze wraps met pesto, zongedroogde tomaat & rucola! Of deze heerlijke mini saucijzenbroodjes! En wil je juist wat gezonde snacks op tafel toveren? Dan moet je deze gevulde eitjes met avocado of appelchips proberen!
Bruschetta met scampi & avocado
Ingredients
- 1 stokbrood robuust (o.a. verkrijgbaar bij de AH)
- 50-75 ml knoflookolie
- handje rucola
- Voor de scampi:
- 30 scampi's (± 375 g)
- knoflookpoeder
- 1½ tl knoflookpoeder
- ¾ tl chilipoeder
- ¾ tl gerookte pikante paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- peper & zout
- Voor de avocadospread:
- 3 rijpe avocado's
- 3 tl limoensap
- 1½ tl knoflookpoeder
- 1½ tl ui-poeder
- peper & zout
Instructions
Bak het robuuste stokbrood zoals op de verpakking staat aangegeven af. Laat iets afkoelen en snijd het stokbrood in stukken van 1 cm breed.
Marineer de scampi met de knoflookpoeder, chilipoeder, gerookte paprika poeder en de olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat min. een uur staan en roer af en toe door.
Doop de sneetjes stokbrood in wat knoflook-olie en rooster de sneetjes stokbrood in een tosti-ijzer of in een pan goudbruin aan beide kanten. Leg aan de kant tot gebruik onder een theedoek.
Ontdoe de avocado van de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Prak het met een vork fijn en voeg hier vervolgens het limoensap, de knoflookpoeder en ui-poeder aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de bruschetta's aan één kant met de avocado en leg aan de kant tot gebruik. Leg overal 2 blaadjes rucola op.
Ontdoe de scampi van hun staart. Bak ze in 1-2 min. op middelhoog-hoog vuur gaar.
Leg 2 scampi's op een bruschetta en serveer direct zodat de scampi nog lauw-warm zijn!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments