Bruschetta met geitenkaas en in wijn gemarineerde cherrytomaatjes

Bruschetta-met-geitenkaas-en-in-wijn-gemarineerde-cherrytomaatjes-04




Bruschetta met geitenkaas en in wijn gemarineerde cherrytomaatjes

Bruschetta, geitenkaas & wijn.. Toen ik dit op Pinterest voorbij zag komen was ik echt verkocht. Dit wil ik ook haha! Ben de volgende dag direct aan de slag gegaan en ze zijn echt yummy! Totaal anders dan iedere andere bruschetta die ik ooit gemaakt heb: zoals deze bruschetta’s met tomaat, mozzarella & basilicum of deze bruschetta met scampi & avocado gemaakt. Je proeft echt de rode wijn door de tomaatjes. LOVEIT! Serveer de bruschetta’s echter wel lauw-warm, anders verbrand je echt je mond met de warme cherrytomaatjes.

Bruschetta met geitenkaas en in wijn gemarineerde cherrytomaatjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ± 15 stuks
Cooking Time: 2 uur

Ingredients

  • Voor de bruschetta:
  • 1 stokbrood robuust (o.a. verkrijgbaar bij de AH)
  • 50-75 ml knoflookolie
  • Voor de Cherrytomaatjes:
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 120 ml rode wijn
  • 4 tl balsamico azijn
  • peper en zout
  • Overig:
  • 150 g verse geitenkaas
  • handje kleine basilicumblaadjes

Instructions

1

Halveer de cherrytomaatjes en marineer ze met oregano, basilicum, rode wijn, balsamico azijn en wat peper en zout. Laat staan voor min. een half uurtje en roer ze af en toe door elkaar.

2

Bak het robuuste stokbrood zoals op de verpakking staat aangegeven af. Laat afkoelen en snijd het stokbrood in stukken van 1 cm breed.

3

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.

4

Schenk de cherrytomaatjes met de wijn in de bakvorm of ovenschaal en bak ze in de oven voor ongeveer 25 min. Roer af en toe door.

5

Doop de sneetjes stokbrood in wat knoflook-olie en rooster de sneetjes stokbrood in een tosti-ijzer of in een pan goudbruin aan beide kanten.

6

Smeer de sneetjes stokbrood in met geitenkaas.

7

Als de cherrytomaatjes uit de oven komen, laat ze dan iets afkoelen. Zodat ze niet gloeiend heet zijn. Serveer ze boven op de bruchetta's en maak af met wat basilicumblaadjes.

Notes

Extra nodig: bakvorm of ovenschaal.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply