Brownie koekjes




Brownie koekjes

#vdcollab

Brownie koekjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 8 grote of 12 kleine
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 200 g Pure chocoladetablet van Céréal
  • 75 g boter
  • 2 eieren
  • 70 g licht bruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 volle tl bakpoeder
  • ¼ tl zout

Instructions

1

Smelt eerst de pure chocoladetablet samen met de boter au bain-marie. Roer goed totdat het mengsel één geheel is.

2

Klop in een kom de eieren samen met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker ca. 5 minuten op hoge snelheid. Voeg daarna het vanille-extract toe en mix dit er kort doorheen.

3

Meng ondertussen in een aparte kom de bloem, cacao, het zout en bakpoeder. Zeef deze ingrediënten, zodat er geen klontjes in het beslag komen.

4

Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het opgeklopte eimengsel. Spatel dit er voorzichtig doorheen tot één geheel. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng deze ook voorzichtig met een spatel erdoor tot alles gemengd is. Zorg dat je niet te enthousiast door het beslag spatelt, want hierdoor kan lucht uit het beslag ontsnappen, wat je niet wilt.

5

Dek de kom af en laat het beslag 20 minuten in de koelkast rusten.

6

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier.

7

Schep met een ijslepel (voor grote koeken) of met 2 lepels (voor kleine koeken) hoopjes beslag op het bakpapier. Zorg voor voldoende tussenruimte, omdat de koekjes nog zullen uitzakken. Bak de koeken 10-12 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat ze even afkoelen op de bakplaat. Hierna kun je ze op een rooster plaatsen. Bewaar de koeken in een luchtdichte doos en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply