Brownie cheesecake met Amarula
✨️ Vandaag vieren we World Wildlife Day met deze heerlijke brownie cheesecake gemaakt met @amarula_nederland! 🍫😍 Zo lekker smeuïg! De likeur van Amarula zorgt voor dat heerlijke extraatje in de cheesecakelaag! 🤤
Wist je dat 3 maart in het teken staat van World Wildlife Day? 🐘🧡 De dag waarop we alle wilde dieren en planten vieren. Jaarlijks erkennen we de unieke rollen en bijdragen die wilde dieren leveren aan zowel mens als planeet.. 🌱🌍 Daarom staat bij Amarula de Afrikaanse olifant en de Marulaboom vandaag extra in het zonnetje! 🌳☀️ Want zonder deze twee was er geen Amarula. Vandaag dus extra liefde voor alle wilde dieren en planten! 🇿🇦
👉🏻 Tip! Amarula is vanaf volgende week (week 10 & 11) in de aanbieding bij de Gall & Gall. 🧡
#amarula #cream #likeur #marula #zuidafrika #Amarulanederland #RealMarulaOnlyAmarula #vdcollab #geen18geenalcohol
Brownie cheesecake met Amarula
Ingredients
- Voor de brownie laag:
- 300 g pure chocolade
- 300 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 300 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 150 g bloem, gezeefd
- Voor de cheesecake laag met Amarula:
- 400 g roomkaas
- 150 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 1 volle tl maïzena
- 70 ml Amarula Cream
Instructions
Verwarm de oven voor op 160ºC en vet alvast je brownie bakvorm in met wat boter. Vouw je bakpapier dubbel zodat het net iets smaller is dan de breedte van je bodem. Leg het bakpapier in de bakvorm zodat er aan beide kanten een flap bakpapier uitsteekt. Dit is handig voor straks, zodat je gemakkelijk je brownie uit de bakvorm kunt tillen.
Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Klop ondertussen de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe tot ze zijn opgenomen. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe en mix dit tot één geheel.
Mix als laatste de bloem er voorzichtig doorheen. Houd 100 g van het brownie mengsel apart en giet de rest van het brownie mengsel in de bakvorm.
Maak nu de cheesecakelaag met Amarula. Doe hiervoor de roomkaas met de fijne kristalsuiker, eieren, vanille aroma en maïzena in een schone beslagkom en mix dit tot één geheel. Voeg als laatste de 70 ml Amarula Cream toe en meng tot één geheel. Giet het cheesecake mengsel bovenop de brownie.
Verdeel nu kleine hoopjes brownie mengsel bovenop de cheesecakelaag.
Bak de brownie gedurende 60 minuten gaar op 160ºC. Zet de oven hierna uit en laat op een kier openstaan, laat de brownie in de oven nog 1 uur afkoelen.
Laat de brownie cheesecake tot slot op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast tot gebruik of serveer direct!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments