Broccolisoep

Broccolisoep




Broccolisoep

Af en toe vind ik het heerlijk om een soepje te maken tijdens de lunch! Zo had ik laatst opeens onwijs veel zin in een broccolisoep. Ik weet dat mijn moeder die wel eens maakte toen ik nog thuis woonde en dat was me toen enorm goed bevallen. Maar tot nu had ik hem eigenlijk nog nooit gemaakt.

Voor deze broccolisoep heb ik gekozen om het lekker simpel te houden. Dus puur de broccoli en daarnaast voeg ik er nog wat smaakmakers aan toe. Want ik vind de broccoli zelf al heerlijk smaken van zichzelf. Wil je je soep nog net wat luxer maken? Probeer dan eens wat stukjes gerookte zalm toe te voegen! Erg lekker, en je geeft je soep net wat extra’s!

Naast dat soep super gezond is, is het een perfecte manier om restjes weg te werken en je krijgt gelijk een grote dosis groenten binnen. Zo haal ik regelmatig mijn koelkast helemaal leeg om op te ruimen en komen er altijd verdwaalde stukjes groenten naar boven. Deze tover ik dan om tot een heerlijk soepje voor de lunch!

Zin in nog meer soepen?

Probeer dan eens deze tomatensoep met gegrilde paprika’s! En is het pompoenseizoen? Dan moet je zeker deze pompoen-paprika soep met verse tijm eens proberen. En wil je graag een wat meer spicy soep met kip? Dan moet je deze soep met krokante Thaise kip eens proberen! Heerlijk slank en voedzaam maaltijdje!

Broccolisoep

Broccolisoep

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,50 van de 5)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 L groentebouillon
  • 500 g broccoli
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • kookroom ter garnering
  • bosui ter garnering
  • peper & zout
  • optioneel: chilipoeder

Instructions

1

Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui voor 2-3 minuutjes. Haal ondertussen de knoflook door een knoflookpers en voeg deze toe aan de soeppan en fruit deze nog 1 min. mee.

2

Snijd de broccoli in stukjes en voeg deze samen met de groentebouillon toe aan de soeppan. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuutjes koken.

3

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout. Hou je van een wat pittigere soep? Voeg dan wat chilipoeder naar smaak toe!

4

Snijd de bosui in dunne reepjes.

5

Serveer de soep in kommen met wat kookroom en bosui.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply