Bolognese saus mét de Instant Pot




Bolognese saus mét de Instant Pot

Benieuwd naar de Instant Pot? Bekijk hem hier zelf!

#vdcollab

Bolognese saus mét de Instant Pot

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 1:30 uur

Ingredients

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml passata pomodori
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml volle melk
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 volle theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • Een flinke snuf chilipoeder
  • Peper en zout naar smaak

Instructions

1

Snipper de ui, pers de teentjes knoflook en snijd de wortels in kleine blokjes.

2

Bak het rundergehakt rul en bruin in een koekenpan. Zorg dat het gehakt lekker bruin wordt, dit geeft straks extra smaak aan de bolognesesaus.

3

Zet de Instant Pot op de Sauté-stand gedurende 10 minuten. Zodra de pan warm is, fruit je de ui ca. 3 minuten, terwijl je regelmatig roert. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg meteen daarna de wortel toe en bak het geheel onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten. Schakel vervolgens de Sauté-stand uit.

4

Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Zet de Instant Pot vervolgens op de beef-stand, stel de timer in op 1 uur en start het apparaat.

5

Zodra de Instant Pot klaar is, open je het klepje om de opgebouwde druk te laten ontsnappen. Open het deksel zodra de druk volledig is ontsnapt en serveer direct, bijvoorbeeld met spaghetti, rucola en pijnboompitten.

6

Je kunt de saus ook volledig laten afkoelen, vervolgens in een diepvrieszakje doen en in de diepvries bewaren voor later gebruik.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply