BBQ-burgers met zongedroogde tomaat & gekarameliseerde uien




BBQ-burgers met zongedroogde tomaat & gekarameliseerde uien

Opzoek naar nog meer BBQ recepten?

BBQ-burgers met zongedroogde tomaat & gekarameliseerde uien

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 10 min (burger)

Ingredients

  • 2 hamburgerbroodjes
  • handje krulsla
  • Remia Tafelsaus Burger
  • ½ vleestomaat
  • 2 plakjes (pittige) cheddar
  • Voor de hamburgers:
  • 250 g rundergehakt
  • 2 zongedroogde tomaatjes (ca. 20 g)
  • 1 eierdooier
  • 15 g paneermeel
  • 1½ tl gedroogde peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl chilivlokken
  • peper & zout
  • Voor de gekarameliseerde ui:
  • 1 rode ui
  • 1 klontje boter (ca. 10 g)
  • 1 el balsamico
  • 1 el water
  • 1 tl honing
  • peper & zout

Instructions

1

Maak eerst de hamburgers. Voeg het rundergehakt, de peterselie, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en chilivlokken samen in een kom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze, samen met de eierdooier, toe aan het gehakt. Kneed alles goed door elkaar. Voeg als laatste het paneermeel toe en kneed net zo lang tot het een samenhangend geheel is. Verdeel het gehakt in twee gelijke porties en vorm er 2 mooie, ronde burgers van die passen bij de grootte van de broodjes. Verpak de burgers afzonderlijk in vershoudfolie in en leg ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

2

Maak vlak voor het serveren de gekarameliseerde ui. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en voeg de rode ui toe. Bak de ui op middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot deze glazig is. Voeg vervolgens de balsamico, het water en de honing toe. Laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen, terwijl je regelmatig roert. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de burger broodjes doormidden en rooster ze goudbruin en krokant op de BBQ of in de pan. Snijd alvast 2 plakken van de vleestomaat van ongeveer 0,5 cm dik.

4

Bak of grill de burgers in ongeveer 10 minuten goudbruin. Leg na 5 minuten de (pikante) cheddar erop en laat de kaas volledig smelten.

5

Beleg de hamburgerbroodjes met op de onderkant wat krulsla, daarbovenop een plak vleestomaat en vervolgens de burger. Leg wat gekarameliseerde ui bovenop en maak de burger af met een royale laag Remia Tafelsaus Burger. Serveer direct en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply