Deze risotto is echt een feestje op tafel!
Basilicum en risotto zijn echt één van mijn favoriete ingrediënten! Thuis eet ik vaak de ‘standaard’ risotto versie met champignons, maar vanavond heb ik deze twee ingrediënten gecombineerd. En is het echt super lekker!! Verder heb ik hier nog citroen, cherrytomaatjes en een vleugje witte wijn aan toegevoegd. De citroen met de basilicum maakt het heerlijk fris en de cherrytomaatjes juist weer lekker zoet! Deze basilicum risotto is echt een aanrader!!
Basilicum risotto met cherrytomaatjes
Ingredients
- 2 kipfilet (± 300 g)
- 180 g risottorijst
- 500 ml kippenbouillion
- 120 ml witte wijn
- 1 ui
- 3-5 teentjes knoflook
- 2 flinke handen basilicum (+ steeltjes)
- sap van ½ citroen
- 15 ml olijfolie
- 250 g cherrytomaatjes
Instructions
Snijd de kipfilet en ui in stukjes. Verwarm ondertussen een pan met olijfolie en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg vervolgens de ui en 2-3 teentjes geperste knoflook toe en bak deze nog 1-2 min. mee.
Voeg de rijst toe aan de pan en laat deze nog 1-2 min. mee bakken en voeg hierna de wijn erbij. Zorg dat de wijn volledig opgenomen en gooi daarna de kippenbouillon* erbij. Kook de risotto voor 18-20 min.
Voeg de basilicum samen met het citroensap en de olijfolie toe aan de blender en mix dit tot één geheel. Zet aan de kant tot gebruik.
Als de risotto nog 6 minuten moet koken zet je een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie. Pers de 1-2 teentjes knoflook en voeg deze toe aan de pan. Doe de cherrytomaatjes hier ook bij en bak deze op een laag vuur voor ongeveer 5 min.
Serveer de risotto met de cherrytomaatjes bovenop.
Notes
Extra nodig: blender (of snijd alles heel fijn met de hand) *Is nou je bouillon al verdampt voordat de 18-20 min. voorbij zijn? Voeg dan wat extra water toe.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments