Asian cups met kipfilet & sesamzaadjes
Zin in nog meer lekkere borrelhapjes?
Asian cups met kipfilet & sesamzaadjes
Ingredients
- 2 wraps
- 1 kipfilet (ca. 200 g)
- 5 el Mama Asian Korean BBQ
- snufje chilipoeder
- 4 blaadjes Little Gem
- ½ lente-ui
- ½ wortel, geraspt
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- ½ limoen
- ⅓ handje alfafa
- olijfolie
- peper & zout
Instructions
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Marineer deze met de 5 el Mama Asian Korean BBQ en chilipoeder naar smaak. Zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten, maar het liefst nog langer.
Verwarm de oven voor op 175ºC en zet alvast een cupcake bakvorm klaar.
Leg de wraps op het aanrecht en steek hier met behulp van een ronde uitsteekvorm rondjes uit. Besmeer je handen met wat olijfolie en bestrijk nu beide kanten van de rondjes. Doe de rondjes in de cupcake vorm en druk ze goed aan zodat ze mooi in de vorm zitten. Bak ze in ongeveer 6-8 minuten krokant.
Was ondertussen de little gem blaadjes en snijd deze in halve reepjes. Schil zo nodig de wortel en rasp of snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de lente-ui in kleine reepjes en leg deze aan de kant.
Snijd de limoen in partjes en pers alvast één partje, samen met wat peper en zout over de little gem blaadjes heen. Hussel goed door elkaar.
Verwarm in een koekenpan wat olijfolie. Bak hierin de kipfilet in ongeveer 7 minuten gaar. Roer af en toe goed door.
Vul nu de wrap cups met wat little gem, wortel, alfafa en daar bovenop de kipfilet. Garneer met wat sesamzaadjes en lente-ui en leg wat limoen ernaast voor de liefhebber!
Notes
Extra nodig: een ronde uitsteekvorm van ca. 8 cm & een cupcake bakvorm
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!22
No Comments