Arancini met tomaat & mozzarella




Arancini met tomaat & mozzarella

Arancini met tomaat & mozzarella

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ca. 15 stuks
Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 200 g Fragrant Jasmine Rijst van Tilda
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml groentebouillon
  • flinke scheut witte wijn
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • ± 80 g bloem
  • ± 100 g panko

Instructions

1

Snijd eerst de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Zet een wokpan op het vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Voeg, zodra de olie warm is, de ui toe en fruit deze 5 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

2

Doe de rijst in de pan en voeg een flinke scheut witte wijn toe. Roer goed door. Bak net zo lang tot de witte wijn is opgenomen. Voeg daarna de tomatenblokjes en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig. Zorg dat al het vocht is opgenomen zodra de 10 minuten voorbij zijn. Is het eerder op? Voeg dan nog wat water toe.

3

Voeg, zodra de rijst klaar is, de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met wat peper en zout. Roer goed door en laat volledig afkoelen.

4

Doe de bloem, de eieren en het panko elk in een apart bakje. Kluts de eieren goed door en zet apart tot gebruik.

5

Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1 cm. Schep een flinke eetlepel van de rijst in je handpalm en rol er een balletje van. Prik met je vinger een gat in het balletje en duw hierin een blokje mozzarella. Vul het gat met wat extra rijst. Herhaal dit tot de rijst op is.

6

Verwarm een frituurpan tot 180˚C.

7

Doop elk balletje eerst in de bloem, vervolgens in het ei en als laatste in het panko. Zorg dat het hele balletje goed bedekt is. Herhaal dit met de overige balletjes.

8

Frituur de arancini in 5-7 minuten goudbruin. Serveer bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte aioli!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply