Appelroosjes
Deze appelroosjes in bladerdeeg zijn super leuk om te maken om iemand echt mee te verrassen! Want wie verwacht er nou dat jij een roos maakt in de vorm van een taart? Zo leuk om bijvoorbeeld aan iemand te geven met valentijn of juist voor moeder- en/of vaderdag!
En deze appelroosjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Zelfs als je twijfelt. Ik weet zeker dat jij het ook kan! Je hebt enkel wat vers bladerdeeg, rode appels, abrikozenjam, kaneel & suiker voor nodig! En als je een echte zoetekauw bent, kun je gerust wat extra suiker op het bladerdeeg doen. Zo zijn de appelroosjes nog wat zoeter! En wil je graag zonder suiker? Dat kan natuurlijk ook, doordat je de abrikozenjam toevoegt. Zit er al wat suiker op en houd je de appelroosjes heerlijk puur! Hoe je ze ook maakt, ze zullen echt een feestje op tafel zijn!
Zin in nog meer lekkere taart & koekjes?
En wil je graag nog iemand die je lief vindt verrassen? Wat ook echt aanraders zijn zijn bijvoorbeeld deze blauwe bessen crumble met havermout! Of juist deze brownie-cheesecake met frambozen… Yummy! En wil je helemaal groots uitpakken? Maak dan eens deze cheesecake met frambozencoulis en een mega lading frambozen bovenop!
Appelroosjes
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 rode appels (bijv. Jonagold)
- 2 el abrikozen jam
- 2 el fijne kristalsuiker
- sap van ½ citroen
- 1 tl kaneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C en smeer alvast een muffin bakvorm in met wat boter.
Snijd de appels door vieren en verwijder het klokhuis. Snijd nu hele dunne plakjes van de appel. Dit kan met de hand, maar mocht je een mandoline in huis hebben gebruik deze dan!
Doe de gesneden appels in een kom en zet ze helemaal onder water. Pers er een halve citroen boven uit en meng goed door elkaar. Verwarm nu de appels in de magnetron op 1000W voor 3 min. Giet de appels af en dep ze droog met een keukenpapier.
Rol nu de verse bladerdeeg uit leg deze met de lange kant over de breedte. Snijd nu over de breedte 6 stroken van 4 cm hoog. Smeer deze stroken in met wat abrikozen jam en wat fijne suiker.
Leg de appels gelaagd over elkaar heen op ongeveer de helft van het bladerdeeg en zorg dat er minimaal 1 cm appel uitsteekt aan de bovenkant. Vouw het bladerdeeg dubbel en rol nu de roos op. Zet de appelroos in de muffin vorm en herhaal tot je bladerdeeg op is.
Bestrooi de bovenkant van de appelroosjes met wat kaneel en bak de appelroosjes in 20 min. gaar. Doe er vervolgens aluminiumfolie overheen en laat zet het nog eens 10 min. terug in de oven.
Besmeer de bovenkant van de appelroosjes met wat abrikozenjam voor de mooie glans en serveer met wat poedersuiker bovenop. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments